Aanmelden

Vers & Vrij kan niet bestaan zonder restaurants. Hieronder vallen ook cateringbedrijven, bedrijfsrestaurants, verzorgingstehuizen etc. Vaak hebben deze instanties en bedrijven veel voedsel over, dat aan het einde van de dag wordt weggegooid, omdat zij dit de volgende dag niet meer nodig hebben. Zonde! 

 

Vers & Vrij gaat graag samenwerkingen aan met verschillende (tot nu toe) Haagse restaurants om (dagelijks) deze 'restjes' op te halen. De restaurants ontvangen speciale Vers & Vrij bakjes, waar zij het overgebleven voedsel in kunnen bewaren. Er worden ook verschillende stickers geleverd, om de bakjes te stickeren volgens het HACCP regelement. Ook kunnen hier allergenen op aangegeven worden. 

 

Ben jij werkzaam bij een restaurant in Den Haag en heb je (dagelijks) veel voedselverspilling, terwijl het voedsel nog vers is? Draag je steentje bij om honger en voedselverspilling te verminderen door je onder aan deze pagina aan te melden bij Vers & Vrij! 

De Vers & Vrij koelkastjes plaatsen wij in de buurt van locaties die zich hier voor aanmelden. Dit kunnen bijvoorbeeld verschillende instanties, organisaties, buurthuizen, gemeenten, kerkenraden of moskeeën zijn. Particulieren zijn uitgesloten van het plaatsen van een koelkastje. 

 

De locaties zijn verantwoordelijk voor het vullen en controleren van de koelkastjes. Zij ontvangen (dagelijks) voedselbakjes die zij kunnen plaatsen in het koelkastje. Zij controleren of deze bakjes nog juist zijn gesealed en wanneer er na een dag nog bakjes in de koelkast staan, controleren zij de houdbaarheidsdatum en indien nodig, verwijderen zij de bakjes uit de koelkast. 

 

Ben jij van mening dat er in jouw buurt behoefte is aan een Vers & Vrij koelkast en heb je een locatie waarbij de koelkast geplaatst kan worden? Meld je locatie dan onder aan deze pagina aan!

Het verminderen van voedselverspilling én het tegengaan van de armoede onder de bevolking. Met één initiatief! Dat is waar Vers & Vrij aan werkt. 

Vers & Vrij kan niet bestaan zonder enthousiaste vrijwilligers die zich graag inzetten voor een goed initiatief. Jij dus! 

Bij Vers & Vrij kun je aan de slag!


Op dit moment zijn wij op zoek naar:

 

Vrijwilliger voor zittend werk (va 4 uur p/w) die ons wil helpen met de werkzaamheden op lokatie bij Middin, deze bestaan o.a. uit:


  • stickers plakken op bakjes
  • bakjes sorteren voor distributie 
  • coördineren en plannen volgende dag


Je voert in deze functie (ook) de werkzaamheden uit samen met cliënten van Middin.

Je kan al koffiedrinkend en kletsend heel behulpzaam zijn!


De werkzaamheden zijn van max 10 uur tot 14 uur (je bent vaak eerder klaar maar dit is een goed uitgangspunt). 


We werken van ma t/m vr en zoeken iemand voor 1 of meer ochtenden per week. 


O.V. - reiskosten binnen Den Haag van en naar ons kantoor worden vergoed. 


Geinteresseerd om u aan te melden als restaurant, locatie of vrijwilliger? Vul het aanmeldformulier in en wij nemen z.s.m contact met u op voor meer informatie!