Aanmelden

Vers & Vrij kan niet bestaan zonder restaurants. Hieronder vallen ook cateringbedrijven, bedrijfsrestaurants, verzorgingstehuizen etc. Vaak hebben deze instanties en bedrijven veel voedsel over, dat aan het einde van de dag wordt weggegooid, omdat zij dit de volgende dag niet meer nodig hebben. Zonde! 

 

Vers & Vrij gaat graag samenwerkingen aan met verschillende (tot nu toe) Haagse restaurants om (dagelijks) deze 'restjes' op te halen. De restaurants ontvangen speciale Vers & Vrij bakjes, waar zij het overgebleven voedsel in kunnen bewaren. Er worden ook verschillende stickers geleverd, om de bakjes te stickeren volgens het HACCP regelement. Ook kunnen hier allergenen op aangegeven worden. 

 

Ben jij werkzaam bij een restaurant in Den Haag en heb je (dagelijks) veel voedselverspilling, terwijl het voedsel nog vers is? Draag je steentje bij om honger en voedselverspilling te verminderen door je onder aan deze pagina aan te melden bij Vers & Vrij! 

Het verminderen van voedselverspilling én het tegengaan van de armoede onder de bevolking. Met één initiatief! Dat is waar Vers & Vrij aan werkt. 

Vers & Vrij kan niet bestaan zonder enthousiaste vrijwilligers die zich graag inzetten voor een goed initiatief. Jij dus! 

Bij Vers & Vrij kun je aan de slag!


 

 

Als vrijwilliger ben je

  • betrokken in het gehele proces van Vers & Vrij. Samen met de andere vrijwilligers ben jeonmisbaar voor het project. Je houdt je o.a. bezig met het plannen van de dagrit, het klaarzetten van de koeltassen e.a. zaken.


  • verantwoordelijk voor het halen van de voedselbakjes bij de restaurants en het brengen van de gesealde en gestickerde voedselbakjes naar de locaties. Dit doe je volgens de gemaakte planning. Als vrijwilliger dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs B en ervaring te hebben met het rijden van een automaat en / of een elektrisch wagentje (te denken valt aan een PicNic wagentje of golfkarretje)

    Jij past goed bij Vers & Vrij

    Omdat je nauwkeurig en georganiseerd bent. Je kan ook op een logische manier plannen. Maar ook als je hier minder goed in bent, helpen wij je graag. Samen komen we er altijd uit. Het meest belangrijk bij Vers & Vrij is dat je je graag als vrijwilliger inzet voor je medemens en een beter milieu!

 


Wil je graag vrijwilliger worden bij Vers & Vrij?

Moeten wij jou écht leren kennen, omdat je inderdaad goed bij Vers & Vrij past en je graag meewerkt aan dit initiatief?


Wij maken graag kennis met je! Meld je middels onderstaand formulier aan en wij nemen z.s.m. contact met je op. 

De Vers & Vrij koelkastjes plaatsen wij in de buurt van locaties die zich hier voor aanmelden. Dit kunnen bijvoorbeeld verschillende instanties, organisaties, buurthuizen, gemeenten, kerkenraden of moskeeën zijn. Particulieren zijn uitgesloten van het plaatsen van een koelkastje. 

 

De locaties zijn verantwoordelijk voor het vullen en controleren van de koelkastjes. Zij ontvangen (dagelijks) voedselbakjes die zij kunnen plaatsen in het koelkastje. Zij controleren of deze bakjes nog juist zijn gesealed en wanneer er na een dag nog bakjes in de koelkast staan, controleren zij de houdbaarheidsdatum en indien nodig, verwijderen zij de bakjes uit de koelkast. 

 

Ben jij van mening dat er in jouw buurt behoefte is aan een Vers & Vrij koelkast en heb je een locatie waarbij de koelkast geplaatst kan worden? Meld je locatie dan onder aan deze pagina aan!

Geinteresseerd om u aan te melden als restaurant, locatie of vrijwilliger? Vul het aanmeldformulier in en wij nemen z.s.m contact met u op voor meer informatie! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

CONTACT

ANBI Stichting Vers & Vrij

info@versenvrij.nl

Brandtstraat 92

2572 CH Den Haag

RSIN: 858685152

KvK: 71359869

BTW: NL858685152B01

IBAN: NL89ABNA0822097141

VOLG ONS