Aanmelden

Vers & Vrij kan niet bestaan zonder restaurants. Hieronder vallen ook cateringbedrijven, bedrijfsrestaurants, verzorgingstehuizen etc. Vaak hebben deze instanties en bedrijven veel voedsel over, dat aan het einde van de dag wordt weggegooid, omdat zij dit de volgende dag niet meer nodig hebben. Zonde! 

 

Vers & Vrij gaat graag samenwerkingen aan met verschillende (tot nu toe) Haagse restaurants om (dagelijks) deze 'restjes' op te halen. De restaurants ontvangen speciale Vers & Vrij bakjes, waar zij het overgebleven voedsel in kunnen bewaren. Er worden ook verschillende stickers geleverd, om de bakjes te stickeren volgens het HACCP regelement. Ook kunnen hier allergenen op aangegeven worden. 

 

Bent u werkzaam bij een restaurant in Den Haag en heeft u (dagelijks) veel voedselverspilling, terwijl het voedsel nog vers is? Draag uw steentje bij om honger en voedselverspilling te verminderen door u onder aan deze pagina aan te melden bij Vers & Vrij! 

Om Vers & Vrij draaiende te houden, zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers die zich graag inzetten tegen de voedselverspilling en honger in de armere buurten. Onze vrijwilligers houden zich bezig met verschillende taken:

 

 

Als vrijwilliger A

ben je verantwoordelijk voor het halen van de voedselbakjes bij de restaurants en het brengen van de gesealde en gestickerde voedselbakjes naar de locaties.  Dit doe je volgens de gemaakte planning. Als vrijwilliger B dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs B.

 Als vrijwilliger B

geef je (op dagelijkse basis) leiding aan de vrijwilligers A en B. Je bent organisatorisch sterk, waardoor je het overzicht makkelijk kan behouden, controleert of de werkzaamheden volledig en nauwkeurig worden uitgevoerd, controleert de planning en helpt jouw medevrijwilligers waar nodig. Je bent een makkelijk aanspreekpunt voor alle vrijwilligers, maar ook wanneer er vanuit een locatie of een restaurant een vraag is, pak je deze gemakkelijk op wanneer de initiatiefnemers van Vers&Vrij niet aanwezig zijn. Je koppelt (dagelijks) alle bijzonderheden terug naar de initiatiefnemers, zodat zij goed op de hoogte blijven en kunnen ondersteunen waar nodig. 

 

Wilt u graag vrijwilliger worden bij Vers & Vrij? Wij maken graag kennis met u! Meld u middels onderstaand formulier aan en wij nemen z.s.m. contact met u op. 

De Vers & Vrij koelkastjes plaatsen wij in de buurt van locaties die zich hier voor aanmelden. Dit kunnen bijvoorbeeld verschillende instanties, organisaties, buurthuizen, gemeenten, kerkenraden of moskee├źn zijn. Particulieren zijn uitgesloten van het plaatsen van een koelkastje. 

 

De locaties zijn verantwoordelijk voor het vullen en controleren van de koelkastjes. Zij ontvangen (dagelijks) voedselbakjes die zij kunnen plaatsen in het koelkastje. Zij controleren of deze bakjes nog juist zijn gesealed en wanneer er na een dag nog bakjes in de koelkast staan, controleren zij de houdbaarheidsdatum en indien nodig, verwijderen zij de bakjes uit de koelkast. 

 

Bent u van mening dat er in uw buurt behoefte is aan een Vers & Vrij koelkast en heeft u een locatie waarbij de koelkast geplaatst kan worden? Meld uw locatie dan onder aan deze pagina aan!

Geinteresseerd om u aan te melden als restaurant, locatie of vrijwilliger? Vul het aanmeldformulier in en wij nemen z.s.m contact met u op voor meer informatie! 

 
 
 
 
 
 
 
 

CONTACT

ANBI Stichting Vers & Vrij

info@versenvrij.nl

Brandtstraat 92

2572 CH Den Haag

RSIN: 858685152

KvK: 71359869

BTW: NL858685152B01

IBAN: NL89ABNA0822097141

VOLG ONS